onsdag 10 november 2010

Länspolismästare Lennart Enocsson - Trafficking - Bergsgatan 23 - Våldtäkter

Stockholms läns biträdande länspolismästare Lennart Enocsson är en utav många polischefer som utnyttjat narkotikaberoende flickor från Estland och Lettland och begått grova övergrepp mot dessa utsatta barn i bl.a. polisförbundets lägenhet på Bergsgatan 23 (läs här om Bergsgatan 23). Nedan kan Ni läsa artiklar kring länspolismästare Lennart Enocsson.



Corruptio har skrivit till den franska ministern Jean-Marie Bockel och informerat honom kring Lennart Enocsson & Co.





[caption id="attachment_4172" align="alignnone" width="124" caption="Lennart Enocsson - lanspolismastare - stockholm"]Lennart Enocsson - lanspolismastare - stockholm[/caption]

[caption id="attachment_4173" align="alignnone" width="755" caption="Bergsgatan 23 wetter-lindberg - Polisförbundets horlägenhet"]Bergsgatan 23 wetter-lindberg - Polisförbundets horlägenhet[/caption]



Polisförbundets lägenhet som under lång tid använts för trafficking och där polischefer våldtagit unga narkotikaberoende flickor från Estland och Lettland, men också från Sverige.

Lennart Enocsson och Carin Götblad mutar bort Dirty Tage


Här kan Ni läsa om hur Lennart Enocsson och Carin Götblad var med och mörkade skandaler kring polischef Tage Åström, samt mutade bort den kriminelle polischefen som sålt illegala vapen, begått grova brottsprovokationer och tagit emot mutor för att plantera narkotika.

2009-10-26 |

Fallskärm till mutåtalad polis


Den mutmisstänkta polischefen Tage Åström har lämnat sin tjänst med avgångsvederlag efter en uppgörelse med högsta polisledningen i Stockholm.




"Dirty Tage" blev en belastning och mutades bort utav polisledningen på order från justitiedepartementet.

Kriminalkommissarie Tage Åström arbetade under flera år i Stockholmspolisens mest känsliga verksamhet. Han ledde bland annat sektionen för särskilda insatser, SSI, inom länskriminalen som fokuserade på insatser mot grov organiserad brottslighet.

Anmäl dig till Juridik-nyhetsbrevet som kommer ut på torsdagar.

Uppmärksamheten blev därför stor när Tage Åström själv greps i mars 2007 misstänkt för ett nära samarbete med ekobrottslingarna i den så kallade Pokerligan.

I januari 2008 åtalades Tage Åström för mutbrott och dataintrång. Åklagare Björn Ericson hävdar att polischefen hjälpt två av de inblandade i Pokerligan med livvaktsskydd och registerslagningar i polisens hemliga register.

Ärendet var givetvis mycket känsligt för polisledningen i Stockholm men Tage Åström kunde trots detta stanna kvar som anställd i väntan på domstolsprövningen.

Efter att han varit arbetsbefriad med full lön under två år har parterna enats om en uppgörelse som innebär att Tage Åström lämnar sin anställning. I utbyte får han en halv miljon kronor i avgångsvederlag, motsvarande en årslön.

Överenskommelsen undertecknades av biträdande länspolismästare Lennart Enocsson i mars i år. Även länspolismästare Carin Götblad var införstådd med uppgörelsen.

Samtidigt står det klart att det kan bli svårt att få mutåtalet prövat i domstol. Detta eftersom en av de medåtalade befinner sig på flykt utomlands.

Det gäller en 40-årig ekobrottsling som är barndomskamrat till Peter Johansson, en av huvudpersonerna i Pokerligan som just nu står inför rätt i Stockholms tingsrätt. Även Peter Johansson är misstänkt i mutåtalet.

När rättegången skulle starta i Stockholms tingsrätt förra året inställde sig inte 40-åringen och förhandlingen fick skjutas upp på obestämd tid.

40-åringen är sedan dess internationellt efterlyst och polisen uppges vara mycket mån om att få hem honom till Sverige.

Tiden håller nämligen på att rinna ut. 40-åringen är inte delgiven stämningen och preskriptionstidpunkten närmar sig.

– Det är fem års preskription från det att gärningen begicks. Målet handlar bland annat om transaktioner i början av 2005 och det är dessa som preskriberas först. Men det finns också andra delar som preskriberas en bit in på 2010, säger Björn Ericson.

Händelserna i januari 2005 rör en planerad narkotikaplantering hos en irländare i Stockholms krogvärld. Peter Johansson hade skulder till irländaren efter kraschen i Bank Crozier och planen var att ett knarktillslag från polisen skulle sätta stopp för betalningskraven.

Enligt inspelade telefonsamtal ska 40-åringen ha varit den pådrivande i planeringen. I början av januari 2005 förde Peter Johansson över 22 943 euro till 40-åringen. Enligt åklagaren var pengarna avsedda som betalning till Tage Åström.

Samtliga inblandade förnekar att någon narkotikakonspiration var planerad. Peter Johansson uppger i förhör att
han avsåg att anlita Tage Åström som privat säkerhetskonsult.

Nästa preskriptionstidpunkt rör händelser under maj till juli 2005 då Tage Åström bland annat deltog vid flera möten mellan irländarna och Peter Johansson.

Under denna period såg Peter Johansson till att 105 000 kronor utbetalades till Tage Åström. Pengarna var en ersättning för en misslyckad investering i e-handelsföretaget Boxman kring millennieskiftet.

Av ett avtal i förundersökningen framgår att Tage Åström ska ha köpt aktierna 2000 av Karl Rosengren, en annan av de åtalade i Pokerligan.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar