fredag 20 juli 2018

Bosniern Arg Blatte Talar kritiserar svenska polisens partiskhet och politiska inblandning i statens politik

Svenska poliser, åklagare och domare hotar oliktänkande för att blidka "Regeringen" - Samtidigt frias rasistiska poliser (som uppmanar till mord på icke-svenskar) av samma svin som hotar svenska pensionärer


Polischef i Västernorrland spred rasism och hat på nätet

En polisman i chefsposition i Västernorrland har spridit grova rasistiska kommentarer i sociala medier, skriver Svenska Dagbladet. Trots kritik från kolleger anser sig inte polisledningen i länet kunna agera. – Det faller under yttrandefriheten, säger polisområdeschef Kenneth Bergquist till SVT.
Enligt Svenska Dagbladet har polischefen bland annat delat material från en högerextremistisk brittisk grupp på Facebook och uttryckt sig grovt rasistiskt.
”Skjut asen”, ”Mellanösternpack”, ”Massakrera asen” är några av kommentarerna. Han har också enligt tidningen skrivit att Rashid Musa, ordförande för Sveriges unga muslimer, borde omvandlas till ”70 kilo hundmat och en dykardräkt”.

Kolleger protesterade

När mannen nyligen skulle befordras bifogades några av hans Facebookinlägg i en skrivelse till ledningen från kolleger som ifrågasatte hans lämplighet, berättar Svenska Dagbladet. Ändå fick han tjänsten.
Polischefens profilbild till sin Facebooksida är tydligt kopplad till hans yrke. Men polisledningen i region nord ingriper inte; inläggen faller under yttrandefrihetsgrundlagen. Och en åklagare som granskat ärendet har kommit fram till samma sak.

Inte i tjänsten

– Är det i tjänsten så är det ett annat läge. Men yttrandefriheten är ju väldigt långtgående, säger Eva Holmberg, chef för Gruppen för skiljande- och disciplinärenden i polisregion Nord till SvD.
Kenneth Bergquist, polisområdeschef i Västernorrland, säger till SVT Västernorrland att Facebookinläggen kan skada förtroendet för polisen.
– Jag inser ju också att det finns en stor fara att för det. Jag förstår att folk reagerar på det här när det gäller värdegrundsbiten, och det gör jag också.

Vill inte kommentera

Men:
– Enligt våra jurister faller det här under yttrandefrihetsgrundlagen och det säger även åklagaren som granskat ärendet. Han har ju skrivit det här på sin fritid, och vi kan inte gå in på våra medarbetares Facebooksidor för att titta på vad de skriver där utanför tjänsten.
Svenska Dagbladet har varit i kontakt med polischefen själv som varken minns de rasistiska inläggen och kommentarerna eller vill kommentera det hela.


28 mars 2018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar