söndag 10 februari 2013

Växjö-polisen och åklagare Yvonne Rudinsson/Christer Johansson ljög till polisens i Dalarna för att Thomas Bodström gav order om mörkläggning av polisledningens vapenförsäljning till gäng




Dalakoppling i vapenhärva

VÄXJÖ/BORLÄNGE.
En av de personer som häktats som misstänkt för inblandning i vapenbeslaget polisen gjorde i Småland förra helgen, har kopplingar till Borlänge. TV4:s nyheter rapporterade i helgen att en del av de vapen som tagits i beslag var ämnade åt kriminella personer i Borlänge. Det är inget polisen i Växjö vill bekräfta.

- Då har de bättre källor än vi. För närvarande jobbar vi inte med det, säger Stefan Thörn vid Växjöpolisen.

Däremot finns det kopplingar längre tillbaka i tiden. En av de män som nu sitter häktade dömdes för vapenbrott 1997, och då fanns kontakter med folk från Borlänge.

- Då minns jag att vi hade hjälp av kollegerna där uppe, säger Thörn.

Tre män, däribland en 40-årig hemvärnsman, greps när de höll på att lasta 250 handeldvapen på en gård utanför Växjö. Bland dessa fanns bland annat militära automatvapen och 30 kilo sprängämnen.
Två av männen häktades. Ytterligare en man har häktats, som redan skulle ställas inför rätta för grovt vapenbrott i Sandviken inom kort. Polisen misstänker att fallet kommer att förgrena sig till fler ställen i landet.

ANDERS GUSTAFSSON
0243-644 42
anders.gustafsson@borlangetidning.com


Datum: 20011009
Tidning: DT
Sida: 11
Ämne: LOK
Författare: Anders Gustafsson
0243-644 42
Anders.gustafsson@borlangetidning.com


http://corruptiosweden.blogspot.se/2013/02/hanna-udds-forhor-fick-thomas-bodstrom.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar