söndag 10 februari 2013

Polischef Leif Jennekvist & Co sålde vapen till gängen - Polisledningen utnyttjade "den ökande organiserade grova beväpnade brottsligheten" för att öka sina löner


Fascist-pedofilerna är simpla tjuvar som använder simpla knep

Taktiken är 2000 år gammal, makten skapar problemen, säger till folket att problemen kommer att åtgärdas, och sedan slängs tusentals personer i fängelse för brott makten skapat i det system makten uppfunnit för att kunna förslava folket och berika sig själva.

- Och denna "grova organiserade brottslighet" från makten kan fortsätta i all oändlighet pga att Sveriges "journalister" är mutade av makten med presstöds-pengar.


Fler brott med vapen

- Det har varit vilda Västern de senaste veckorna

DALARNA. Vapenbrotten i Dalarna har ökat med 46 procent på två år, det visar polisens statistik. 

- Det är mycket vanligt förekommande med vapen, säger Håkan Englund, chef för dalapolisens våldsrotel. Händelserna i Falun- Borlänge den senaste tiden gör att oron växer för att ännu fler kriminella beväpnar sig.
 
Statistiken visar en klar ökning av vapenbrotten i länet. Det är bland annat olaga innehav av pistol, revolver eller k-pist som har ökat kraftigt, men också innehav av tårgassprej.

- Min bild är att det påträffas fler pistoler och revolvrar nu. Det finns en klar tendens. Det är inte bara i samband med grova våldsbrott vi hittar vapen. Det är även när vi stoppar fordon eller gör husrannsakningar i samband med andra brott, särskilt narkotikabrott, säger Håkan Englund. 45 procent av länets brottslighet kan hänföras till Borlänge. De flesta illegala vapnen hittas också där.

- Det finns en illegal marknad, det har det alltid gjort, säger Stefan Dangardt, chef för API-roteln vid dalapolisen. Polisens bedömning är att det är relativt enkelt att få tag på vapen.

- Det finns hur mycket vapen som helst i Borlänge. Det är ett ganska stort antal av de tyngre kriminella i Borlänge som beväpnar sig, säger kriminalkommissarie Mats Nygårds, utredningschef i Borlänge. Förekomsten av vapen i staden är relativt konstant, upplever Nygårds.

- Vi gör beslag kontinuerligt, säger han.
1998 gjordes fler vapenbeslag där än i hela Stockholms län.

De flesta använder sina vapen som skydd och som hotmedel. Att de verkligen avlossas är det som är både ovanligt och skrämmande.

- Den senaste tiden har vapnen använts. Det är ett trendbrott och det är otäckt, säger Mats Nygårds.

- Det har varit vilda Västern de senaste veckorna. Håller det i sig så är det oerhört oroväckande, säger Håkan Englund.

Den senaste tidens händelser kan göra att fler kriminella väljer att beväpna sig. Få törs vara oskyddade när läget är spänt.

- Det finns en stor risk att det kan bli så, säger Håkan Englund.

Trots skottlossningar och andra grova våldsbrott så finns det en trend som oroar Mats Nygårds mer än något annat - riktigt unga som beväpnar sig. Att antalet brott mot knivlagen fördubblats de senaste två åren är skrämmande anser han.

- Brott mot knivlagen har gått ner i åldrarna rejält. Det har näst intill blivit en trend att bära kniv. Unga tjejer gör det också, säger han.

Det är också vanligare att unga skaffar sig soft airguns, replikor av riktiga vapen som går att köpa i vilken hobbyaffär som helst. De kan skrämma andra med dem, men också sätta sig själva i fara genom att ha ett naturtroget vapen i fickan.

ANNA GULLBERG LUNDKVIST
023-936 44
anna.gullberg@falukuriren.se


Datum: 20020319
Tidning: DT
Sida: 11
Ämne: DALARNA., Ämne: LOK
Författare: Anna Gullberg Lundkvist
023-936 44
Anna.gullberg@falukuriren.se


http://corruptiosweden.blogspot.se/2013/02/hanna-udds-forhor-fick-thomas-bodstrom.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar