fredag 1 februari 2013

Carin Götblads nästa offer för brottsprovokation?



”Narkotikaaffären” var från början till slut styrd av polisen, vars infiltratör, Peter Rätz, hade utgett sig för att vara mellanhand till köpare av heroin. Köpare som inte existerade.

Rätz tog emot en av säljarna, AH, på ett hotellrum i Visby för att kontrollera narkotikan. Därefter packade han ner heroinet i en attachéväska, som inköpts av länskriminalen i Stockholm. När säljarna lämnade hotellet med väskan greps de av poliser som hade grupperats där, under ledning av kommissarie Dan Andersson.

Två dagar efter tillslaget kallar dåvarande länspolismästaren på Gotland, Carin Götblad, till presskonferens och visar stolt upp heroinbeslaget, som då ligger i den av polisen inköpta väskan.

Götblad hävdar att Gotland nu blivit transitplats för tung narkotika. Det är då bara två personer inom Gotlandspolisen som vet vad som egentligen utspelat sig, Carin Götblad och Dan Andersson.

Så kom det sedan att fortsätta. Åklagaren som var förundersökningsledare fick aldrig reda på vad som egentligen hänt. Inte heller dåvarande kriminalchefen på Gotland, eller de poliser som höll i utredningen. När de påtalade underligheter, som att hotellet inte genomsöktes efter tillslaget, fick de av Dan Andersson veta att de ”inte ska fråga så mycket”.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar