tisdag 19 augusti 2014

Yrkesbrottslingen Eije Ekengren (Polis) får äta upp sin egen bajs

Korrupt polis Eije Ekengren tvingas äta sin egen avföring tills han går i graven som korrupt snut


”Jag har inga planer på att läsa in på nytt”


Polisens internutredare Eije Ekengren blir upprörd när han läser Inblicks artiklar.
– Ärendet är avslutat sedan lång tid tillbaka för min del och jag har inga planer på att läsa in det på nytt, säger han.


Eije Ekengren säger att han inte haft någon kontakt med fallet Karin sedan åklagaren Kristian Augustsson lade ned förundersökningen våren 2011.
Han ifrågasätter inledningsvis Inblicks uppgift att en annan åklagare, som senare har åkt fast för sexköp, skulle ha tagit några beslut i ärendet, men accepterar uppgiften när han får reda på namnet på det dokument som Björn Eriksson skrivit.
Den sexköpande åklagarens beslut gällde frågan om överprövning och om anmälningar av nya hot.
Eije Ekengren blir först också upprörd över Inblicks påstående att poliskollegan och Bertils syster skulle ha haft en relation, och menar att kopplingen ligger mellan poliskollegan och Bertils systers väninna.
– Uppgiften kontrollerades via förhör med Bertils syster 2011-03-11, klockan 09:30. Vidare gjordes kontroll via mantal där relationsfrågan bekräftade kopplingen (gemensamt barn; poliskollegan och väninnan till Bertils syster), skriver Eije Ekengren i ett skriftligt svar.
När Inblick i ett uppföljande telefonsamtal hänvisar till ett PM som Eije Ekengren själv skrivit, där både poliskollegan och Bertil påstår att poliskollegan haft en relation med Bertils syster, dämpar han även denna kritik.
– Ärendet är avslutat sedan lång tid tillbaka för min del och jag har inga planer på att läsa in det på nytt, avslutar Eije Ekengren konversationen.

JO avvaktar eventuell anmälan

Våren 2011 anmäldes polisens hantering av fallet Karin till JO, som begärde in handlingar men inte riktade någon kritik mot polisen mer än att det tagit lång tid (2,5 år) att skicka tillbaka de blodiga lakanen från våldtäktsnatten.
Inblick har bett chefs-JO:s Elisabet Fura kommentera det faktum att Karins situation har kunnat fortgå i hela sex års tid.
Vikarierande kanslichef Jörgen Buhre meddelar att chefs-JO har semester och inte avser att kommentera fallet, utan hänvisar istället till byråchef Per Lagerud, vars ansvarsområde är just polis och rättsväsende.
– Jag är ledsen, men vi kan inte på det sättet kommentera en händelse eftersom det är mycket möjligt att det kommer anmälningar hit om det. Då kan vi inte ha gett något ”förhandsbesked”, förklarar Per Lagerud.
– Det vi kommenterar är de beslut som JO fattar efter sin granskning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar