lördag 6 oktober 2012

Brottslingen Göran Lambertz försöker flytta fokus från sig själv - Blir total rättshaverist

Kolla nedan hur råttan Göran Lambertz försöker spela hjälte genom att använda sig utav gamla tricks... SMUTS!



Lambertz starkt kritisk mot Palmeutredning


Publicerat: 2012-10-06, Ekot




.




Justitierådet Göran Lambertz anser att polisutredningen om mordet på Olof Palme är "ett stort misslyckande" och "ett fiasko". Enligt Lambertz har "polisen inte skött sitt jobb".




Orsaken är enligt Göran Lambertz att polisen inte har gjort tillräckligt för att utreda den teori som går ut på att extremistiska polismän och militärer ligger bakom mordet. Detta trots att en granskningskommission tagit upp detta redan 1999.

– Det borde man gå till botten med, det sa granskningskommissionen 1999 och det har man tydligen inte gjort. Det tycker jag är konstigt, säger Göran Lambertz.

Vad tycker du talar för att man borde följa just det spåret?

– Till exempel att det användes en massa walkie-talkies kring mordplatsen, att det var många möten med starkt hatiska uttalanden mot Palme under veckorna före, att man hade hört uttalanden om att han måste röjas ur vägen, att flera inom polisen har sagt att polis- och militärkretsar måste undersökas först av allt, och att tillvägagångssättet tyder på att mordet var väl planerat och genomfört. Jag säger inte att det var så, men granskningskommissionen sa att vi måste gå till botten med det här, och då borde man ha gjort det.

Göran Lambertz ser också andra problem med Palmeutredningen, till exempel det helt avgörande vittnesmålet från Lisbeth Palme.

– Det ser inte så jättestarkt ut om man tittar på det. Hon var inte alls säker i början, hon hade inte sett ansiktet, sedan växte det fram ett ansikte med tiden, och det kan ju vara så. Men jag tycker att när man läser förhören  ser det ut som om det där växte fram och blev säkrare och säkrare, och så är det ofta med vittnen. Man kan bli säker på en sak som man faktiskt inte har sett, det kan vara så att det är fel.

I den kommission som för 13 år sedan granskade polisutredningen om mordet på Olof Palme satt också förra riksrevisorn Inga Britt Ahlenius.

Ahlenius och Lambertz har bett att få träffa den åklagare som ansvarar för Palmeutredningen för att få framföra sina synpunkter på utredningen.

Till Aftonbladet har Göran Lambertz sagt att utredningen är ”ett stort fiasko" och "ett misslyckande" och att "polisen inte har skött sitt jobb".

– Om en kommission kommer fram till att man inte har gjort vad man borde på en väldigt väsentlig punkt, då är det faktiskt  befogat att använda sådana ganska starka ord, säger justitierådet Göran Lambertz.

.

Lambertz: Billy Butt borde få sin sak omprövad


Skivbolagsdirektören och nöjesprofilen Billy Butt borde få sin sak omprövad, och det kan vara så att han är oskyldig till våldtäkt. Det sade justitierådet Göran Lambertz i Ekots lördagsintervju, där han också pratade om sin hållning till Palmeutredningen och det 30-tal punkter han nu har på agendan i den så kallade Quick-debatten.



6 oktober 2012 kl 16:06



När Göran Lambertz intervjuades av Ekots Thomas Ramberg på lördagen berättade han att den mejlväxling han haft med skivbolagsdirektören Billy Butt begärts ut och lämnats till medier. Enligt Lambertz mejlar Billy Butt – som 1993 fälldes för flera våldtäkter – ofta och ”försöker få in mig på sin sida”.

– Han ställer frågor och vill tala om sitt fall. Ibland svarar jag vänligt, ibland mindre vänligt och ibland inte alls, säger Göran Lambertz, som inte tror att det finns något olämpligt i mejlväxlingen:

– Men Expressen och Aftonbladet kan ju göra olämpligt av vad som helst. Ibland kan man ju bli lite personlig och säga, ”ta det lugnt nu Billy” till exempel. Det kanske kan se lite olämpligt ut, säger Göran Lambertz.

Billy Butt har försökt få resning i sitt fall ett tiotal gånger, men fått nej av Högsta Domstolen. När fallet var uppe för två år sedan hade Göran Lambertz synpunkter som avvek från de övriga HD-domarnas. Lambertz menade då att målsägarnas uppgifter kunde ifrågasättas och att det faktiskt fanns synnerliga skäl att pröva Butts fall igen.

– Ja, han kan vara oskyldig, och han borde i vart fall få sin sak omprövad – det sade jag då. Att han gjort en massa fula saker tror jag nog alla är överens om, men det är inte säkert att han är skyldig till våldtäkt, säger Göran Lambertz.

Lambertz förklarar också i intervjun att han tycker att Palmeutredningen borde gå till botten med det så kallade extremistspåret – att det kan vara extremistiska svenska militärer och poliser som ligger bakom mordet på Olof Palme. Han anser att det finns en ovilja i hela Palmeutredningen att ta itu med det här spåret.

– Det ser ut som om det finns en ovilja att undersöka just det här svenska extremistspåret. Det känns som om man borde få in lite friska krafter i utredningen, menar Göran Lambertz.

Han vidhåller i intervjun också sin uppfattning om att åklagarna lagt sig platt i den pågående resningsprocessen kring de åtta mord som Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, dömts för. Åklagarna har ”lämnat walkover” och ”bestämt sig för att inte föra fram bevisen ordentligt” menar Lambertz.

Lambertz anser fortfarande att det finns ”mycket stark bevisning” mot Bergwall i två av de mordfall där Bergwall friats – det gäller morden på de försvunna barnen Therese Johannesen och Johan Asplund. Det finns, enligt Lambertz, också ”stark bevisning” även i några av de andra fallen.

– Det finns stark oberoende bevisning så som ett antal sågar som hittats på de platser Quick pekat ut, säger Göran Lambertz.

Lambertz berättar också att han nu har fyllt på sin lista med bevisning när det gäller Bergwalls närvaro på olika brottsplatser.

– Jag har kanske 30 punkter nu med säkra fakta, säger Lambertz.

Sture Bergwall har hittills friats för fem av de åtta mord han tidigare fällts för.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar