måndag 9 juli 2012

Den nyttige idioten Bo Pellnäs om rättegången mot Mladić i dag



Bo Pellnäs om rättegången mot Ratko Mladić i dag:

Mladic kommer tveklöst att fällas för massakern i Srebrenica

Publicerad 9 juli, 2012

BALKAN Man skall vara klar över att mördandet av unga muslimer på fälten öster om Srebrenica inte skedde på Mladićs underlydandes eget bevåg. Varje vägpostering i Bosnien styrdes under kriget av Mladić. Han har själv underlättat åklagarens uppgift genom att uppträda i en hjälteroll i serbisk tv, på plats i Srebrenica när massmorden iscensattes.

När krigsförbrytartribunalen i Haag återupptar processen mot den serbiske generalen Ratko Mladi finns flera frågor som söker svar.

1991, då krigen på Balkan inleddes, befann sig Mladić i Kroatien och deltog när serberna rensade områden från kroater. Där såg man de skrämmande spåren av serbernas framfart i form av nerbrända hus överallt längs vägarna. Mladićs skuld i det sammanhanget är angelägen att fastställa.

Från hans tid som serbisk befälhavare i Bosnien är det striderna runt Sarajevo och anfallet på Srebrenica som står i fokus. Men vi får inte glömma de etniska rensningarna i västra Bosnien, som pågick 1992 under hans inledande period som militär chef i landet. Vill man fördela politiskt och militärt ansvar för den serbiska krigföringen i Bosnien måste man först reda ut den militära organisationen. Delningen av den serbiska armén på tre nationella härar låg i Belgrads intresse. Det gav regimen en möjlighet att hävda att man inte kunde påverka vad de serbiska ”regeringarna” i vare sig Bosnien eller i Kroatien hade för sig på stridsfältet.

Min åsikt är att det bara fanns en serbisk armé, styrd från Belgrad av den serbiske presidenten Milosević. Ratko Mladić stora popularitet medförde dock att han kunde agera ganska självständigt.

Jag tror heller inte att han löd under politikerna i Pale, den lilla bergsbyn där den serbiskbosniske presidenten Karadzić regerade. Vid ett av mina möten med Mladić senhösten 1993, ett och ett halvt år före massakern i Srebrenica, berörde han sina relationer till de bosniska politikerna. Han var föraktfull och avfärdade dem som totalt odugliga. Det får mig att tro att Karadzić inte spelade någon framträdande roll när serberna beslöt att inta Srebrenica. Skall jag döma av uttalanden som Milosević gjorde sommaren 1994, var kanske inte heller han inblandad. Massakern i Srebrenica kan vara Mladićs eget verk. I de förband som sattes in fanns serber från trakterna kring Srebrenica, vilka kan ha haft starka hämndmotiv för det som skedde. När kriget i Bosnien började1992 fördrev serberna alla muslimer från norra och nordöstra Bosnien. Samtidigt fördrev muslimerna i Srebrenica de serber som fanns i staden.

Men man skall vara klar över att mördandet av unga muslimer på fälten öster om Srebrenica inte skedde på Mladićs underlydandes eget bevåg. Den som for runt i Bosnien blev snabbt varse att snart sagt varje vägpostering styrdes av Mladić. För en svensk officer, uppfostrad att leda förband med uppdragstaktik, var det förbluffande att se serbernas centraliserade ledarskap.

Mladić förde även befälet runt Sarajevo, men här tror jag att politikerna i Pale spelade en roll och hade inflytande på hur belägringen av staden genomfördes.

Ratko Mladić kommer tveklöst att fällas för massakern i Srebrenica. Han har själv bidragit till att underlätta åklagarens uppgift genom att uppträda i en hjälteroll i serbisk television, på plats i Srebrenica när massmorden iscensattes.

För övrigt anser jag att Gotland måste försvaras.

Bo Pellnäs, pensionerad Överste och säkerhetsexpert

Visar 8 kommentarer.

Prenumerera via mejl Prenumerera via RSS

Realtidsuppdatering är pausad. (Återuppta)










corruptio 0 minut sedan


  • Svenska regeringen var först med att godkänna Kosovo. Svenska regeringen är största finansiär av USA:s krig mot Talibaner i Afghanistan. Svenska regeringen är största rövslickare för Turkiskt EU-medlemskap. Svenska regeringen är världens största vapensäljande land.

  • - Vad har detta med Afghansk opium/heroinproduktion att göra?

  • Jo allt, USA, Indien, Pakistan och Turkiet är länder som köpt vapen av Sverige/Wallenberg och alltid betalat med pengar som tillkommit från opium/heroin. År 1983 sålde Sveriges demokratiska regering bomber och andra vapen till regimen i Burma. Burma var under den tiden världen största opium-producent.

  • Kosovo är porten till Europa för Afghanskt heroin som kommer hit via Turkiet där juntan håller i både den kemiska processen och försäljningen.

  • Sveriges regering och militär är inget annat än en knarklangande organisation som lyder under Wallenberg.

  • Bo Pellnäs, det är inte längre 1970 där ni Wallenbergs kreatur kan ljuga öppet och utan motstånd, det finns något som kallas för INTERNET idag och folk är inte längre beroende av svenska mutad (presstöd) skitmedia som SVT, SR och alla dom andra mutade kreaturen som varje år (sedan 1965) får dela på 500 stulna miljoner.










corruptio 0 minut sedan


  • FN styrt utav svenska fascist-pedofil-regeringen via Wallenberg smugglade vapen till Al-Qaida i under Bosnien-kriget vilket Serbiska styrkor avslöjade i tv genom att via upp FN:s dubbelbottnade lastbilar med tyska vapen, vilket svensk media nonchalerade eftersom Sveriges regering finansierade Al-Qaida (11 miljarder) under denna tid. Alla vakna människor (Läs Reinfeldt bok "Det sovande folket") vet att regeringar/underrättelsetjänster i USA, England, Tyskland, Frankrike och Sverige planerade, finasierade och startade kriget i Bosnien för att splittra Yugoslavien så att folk i Europa inte skulle kunna identifiera demokrati och mänskliga rättigheter. Folket i Yugoslavien hade aldrig godkänt pyramidspelet EU/Bryssel, det förstod Terroristerna som skapade Bosnien-kriget.










corruptio 0 minut sedan


  • Du har fler pensioner Bo Pellnäs... du är mentalt pensionerad oxå. Du kallar dig säkerhetsexpert men den utbildningen du fått i svenska McDonals-skolan är inte mycket värd i resten av världen. Wallenbergskolan som hjärntvättade dig till att bli en Walking Dead Zombie har lyckats till 100 procent. Du är en rånolla och hade inte ens fått jobbet att vakta en grupp får i Pakistan.










corruptio 0 minut sedan


  • Dina polare Bo Pellnäs sålde svenska vapen till Serbien 10 månader innan kriget i Bosnien bröt ut. Dina militärpolare från England och USA flög 1600 Al-Qaidas till Bosnien under kriget och 700 är fortfarande kvar. Minns du din polares, Carl Bildt, brev från 2007 till Bosniska muslimska regeringen där folkmordsmiljonären Bildt krävde att dom 700 Al-Qaida terroristerna skulle slängas ut från bosnien i smyg så att tex. hjärndöda svenskar inte skulle börja fundera över vem (Sveriges regering) finansierade transporterna av 1600 Al-Qaidas till Bosnien.










corruptio 0 minut sedan


  • Bo Pellnäs, din polare Carl Bildt har mördat fler människor i Sudan än alla offren tillsammans i Bosnienkriget. Nått att tänka på för en hjärntvättad rånolla som dig.










ih5truman 55 minut sedan


  • Bästa Bo,
    Ratko Mladic är en av de värsta krigsförbrytarna på Balkan och det var hans verk att iscensätta massakern.
    Helt korrekt.
    Men med ett tillägg.
    Alija Izetbegovic hade sin roll i Srebrenica massakern.
    Det var Alija Izetbegovic som förhandlade med Karadzic om att låta serberna döda 5 000 så att serberna kunde hämnas och Srebrenica skulle tillfalla de.
    Som tack skulle muslimerna få en del av Sarajevo förorter.
    Sagt och gjort!!
    Du själv skriver att i Srebrenica massakrerades muslimer.
    Då kan jag bara konstatera att i Srebrenica blev inte en enda Bosnier avrättad.
    Josip Broz Tito överlevde fångläger hos Cherkeser i första världskriget.
    För att få lite av sin värdighet tillbaka raderade han Bosnier från kartan.
    Grekisk-ortodoxa blev Serber och Katoliker blev Kroater. 1974 efter att ha jävlats med Bosnier i decenier stämplar han dem som muslimer.
    Alltså Ratko Mladic har rätt att uppträda som hjälte för Serberna i Bosnien och Hercegovina. Varför? Ju de är grekisk-ortodoxa som döptes till Serber.
    Katoliker döptes till Kroater!
    Kvar blev äkta Bosnier och man gav fan i deras rätt. Bosnier döptes till muslimer.
    Så enligt sättet att skriva om folk och religion har politiker och media bara hittat på den har falska deklarationen.
    Det var Bosnier som massakrerades i Srebrenica men här i Sverige kan vi inte begripa det eftersom det verkar som att politiker och media hittade på Bosnier ( alltså falsk nationalitet)
    Därför bästa Bo är tid att Du själv någon gång skriver det vad som skall skrivas och det är sanningen.
    Annars kan jag få för mig att det inte finns några Bosnier och Katoliker och Grekisk-Ortodoxa skall inte klandras eftersom de i Jesu namn bara gjorde sin plikt.










Börje Nilsson 1 timme sedan


  • Ratko Mladić kommer tveklöst att fällas för massakern i Srebrenica. Det är klart han skall fällas men vilka skall fällas för att ha bombat sönder Libyen och varför visar media inte upp förödelsen och fängelserna, tortyr och förföljerser av de som per automatik tillhörde Khadaffi. Snart får vi se ett sönder-bombat Syrien för att regimen inte lyckades slå ned ett uppror som fick stöd utifrån. Alla krig omges med lögner och propaganda så även Syrien. FN och USA kan inte störta regimer tillsammans och styra världen. Islam medger ingen demokrati om det skulle vara syftet med omvärldens inblandning i Syrien.












ih5truman 34 minut sedan som svar till Börje Nilsson


  • Bästa Börje,
    Om man inte använder korrekt beskrivning av saker och ting blir sanningen den som stryker först.
    FN är ett forum för alla stater i världen. FN har aldrig försökt att sprida demokrati.
    Uppgiften är att kunna låta medlemmar framföra sina argument utan att riskera att mördas.
    FN har en tydlig roll = bilda ett forum där fiender kan mötas utan vapen.
    När det gäller Ratko Mladic då vill jag peka på att han inte är född i Bosnien och har aldrig bott eller haft släkt i Bosnien.
    Han är Serb men förfalskningen gjorde honom till något så vulgärt som Bosnisk Serb. Klart att han hämnas för det.
    Däremot är familjen Izetbegovic från Serbien som flyttade till Bosnien som godsägare. Alija Izetbegovic har sina rötter i Sebien.
    Radovan Karadzic är varken Serb eller Bosnier utan är född i Montenegro men studerade och arbetade i Sarajevo.
    Men notera att han var ledare för Bosnien Serberna ( fy fan).
    Sitter man bara med de kunskaper som media förmedlar då är man ljusår ifrån sanningen.
    Därför uppmanar ja Bo att försöka skriva historien så som den utvecklades och inte med ord som politiker och media använder.






http://www.divshare.com/direct/18686030-7ad.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar