onsdag 11 september 2013

Polis Anders Råbjär ljuger och snackar skit



Polisen: Det pumpar mycket adrenalin
Skrattar när de jagar mc-förare i över 240 km/h Filmen från polisens mc-jakt då Christopher Andersson, 22, dog har läckt ut på nätet.

 Poliserna som jagar mc-föraren Christopher Andersson skrattar och k
De försvaras av trafikpolischeferna.
– Tänk dig själv att ligga där bakom, med adrenalin som pumpar, de är inte mer än människor, säger Anders Rådbjär, chef för trafikpolisen i Södertörn.
Rådbjär är inte ansvarig för de poliser som körde efter 22-årige mc-föraren Christopher Andersson den 20 juli. Men han har sett filmen på den 45 minuter långa jakten som läckt ut på nätet.
”Inget galet”
– Jag har tittat på filmen och jag ser inget galet. Eller jo, det som är galet är att mc-föraren är uppenbart likgiltig för andra människors liv, och sitt eget och flickvännens. Han pekar också finger, så han vet att det är polisen som är bakom.
Vad säger du om att poliserna skrattar och säger ”jävla mähä” till en medtrafikant?
– Det är olyckligt. Det kan nog vara i stridens hetta. Det pumpar så mycket adrenalin. Det är inget ordval som man använder till en vanlig bilist.
Det han själv reagerade på är att poliserna vid ett tillfälle säger något i stil med att jakten är kul.
– Då tänkte jag att: ”det är inte kul”.
Rutinerade poliser
Men poliserna i tjänst är rutinerade, berättar han.
– Hade de betett sig som idioter hade jag reagerat på det.
Den internutredning som startades om huruvida poliserna gjort något fel har lagts ner av en åklagare. Nu utreder justitieombudsmannen händelsen.
– Det är ytterst korta sekvenser som poliserna låg efter. Huvudsakligen låg poliserna på flera kilometers avstånd och det var helikoptern som angav var någonstans den här motorcyklisten var, säger polisernas trafikpolischef i Stockholm Göran Bolinder till SVT:s lokala sändning ABC.
allar en medtrafikant för ”jävla mähä”.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar