tisdag 19 mars 2013

Smålandsposten spred lögner och litade på polisen/åklagare - "Vi tror på polisen och åklagaren" sade SMP:s ansvarige utgivare år 2002


Poliser och åklagare ljuger - Media sprider lögnerna till svenska folket

Omkring 24 augusti 2001, alltså fyra månader innan artikeln nedan kom ut, så förhörs vapenhandlarens sambo Lajla Simonsen kring vapenaffärerna. Simonsen berättar allt till polis Hans Emanuelsson, Bengt Adolfsson (Älmhult) och Torbjörn Larsson (Sandviken) om vapenhandlare Sven-Erik Ahlbergs vapenförsäljning till mc-gäng och till polisens infiltratör Sinisa Nikolic och dennes kumpan Jouni Kurttio.

Uppgifterna gillas inte av utredarna i Växjö då det visar på att polisen själva är inblandade i vapenförsäljning till gäng via sina infiltratörer. Förhöret göms och än idag vägrar chefsåklagare Christer Johansson, vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson, poliser Bengt Adolfsson, Torbjörn Larsson och Hans Emanuelsson att berätta sanningen, dessa yrkesbrottslingar begår mycket grova brott för att mörka grov brottslighet vilket hittills lett till 44 personers död (mördade med vapen polis/åklagare vägrat säkra pga koppling till polisen).



Nedan ser Ni en typisk skit-artikel skriven av mutad (Presstöd) journalist som sprider lögner till svenska folket.

100 vapen på drift

Nyheter 2001-12-04 | 

Vapenhärvan i Grimslöv är större än någon anat. Minst 100 illegala vapen som nämns i utredningen är ännu spårlöst försvunna. - Risken är att de redan har spridits över hela landet, säger kriminalinspektör Hans Emanuelsson.

Det är två månader sedan närmare 250 vapen hittades på gården i Grimslöv. Smålandsposten kan nu avslöja att det är långt ifrån alla vapen som hanterats av personer som ingår i polisutredningen. I den omfattande utredningen figurerar minst 100 ytterligare vapen som aldrig återfanns. Allt talar för att vapnen numera finns utportionerade i olika kriminella kretsar. Enligt polisens information handlar det mestadels om enhandsvapen.

Polisen fick tidigt uppgifter om nedgrävda vapen, men inget tips var så konkret att det ledde någon vart. Detta trots att specialtränade hundar sökt igenom den aktuella gårdens marker på jakt efter vapen.
De saknade vapnen kommer dock att bli mycket svåra att binda till någon bestämd person. Vid lunchtid i går släppte chefsåklagare Christer Johansson den siste inblandade mannen från häktet. Det är en 33-årig Växjöbo som greps i samband med att han hjälpte till att lasta vapengömman.

- Han förnekar att han i övrigt har någonting med de vapnen att göra. Han har erkänt innehav av de pistoler som hittades i hans bostad, säger Christer Johansson som anser att 33-åringen inte längre kan försvåra utredningen. Samtidigt misstänks mannen ha sålt exempelvis hemmagjorda ljuddämpare till kunder som skaffats bland annat via en egen hemsida på Internet.

- Det är detta som han förhörts om under den senaste tiden. Korrespondensen i datorn visar att han handlat med vapendelar. Han har bland annat haft internationella kontakter. Vi har gått igenom mejltrafiken och övrig information. Polisen skall kontakta personer som köpt delar av 33-åringen. Misstanken är att det handlar om en avancerad illegal försäljning av vissa vapendelar.

- Den biten kommer att utredas vidare även om han själv inte anser att verksamheten är licenspliktig.
Eftersom ingen misstänkt i vapenhärvan sitter häktad kan polis och åklagare arbeta utan tidspress.

- Målet är att jag skall kunna väcka åtal under januari månad medan allt fortfarande är aktuellt, säger Christer Johansson.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar